2011. július 4., hétfő

Álláspontunk a képviselői javadalmazásokról


A Szociális Nemzeti Párt elítéli nemcsak a parlamenti álláshalmozást, de azt a jelenlegi gyakorlatot is, miszerint a parlamenti képviselők - s jelen esetünkben sajnálatos módon mindegy, melyikről beszélünk - az Országgyűlés honlapjának tanúsága szerint, rendszerint millió forint körüli havi fizetést vesznek fel. 

Ez botrányos, felháborító és mélységesen igazságtalan a társadalom nagy többségével szemben, kiknek keresete nem éri el a torzító hatású magyarországi átlagbér összegét sem. Magyarországon közel millió háztartás élhet a szociális létminimum szintjén - s ezek olyan családok, ahol van két kereső. A parlamenti képviselő "urak és hölgyek" a jelek szerint el sem tudják képzelni, milyen érzés az, amikor valaki elveszíti munkahelyét, s a két kereső máris egy főre csökkent! Ezzel egy átlag magyar háztartás reménytelen helyzetbe kerül! 

Parlamenti képviselőink azonban, legyenek akár kormánypártiak vagy ellenzékiek - lubickolnak az állami javakban, mit sem törődve az ország népével, ki a számlák befizetése után hó végén gyakorlatilag már csak zsíros kenyéren, olcsó párizsin él - már ha jut az asztalra egyáltalán efféle! 

A Fidesztől, Mszp-től, Lmp-től nem vártunk mást - rosszabb, hogy a Jobbik képviselői is minden gond nélkül felveszik ezt a fizetést - hiszen ez "jár". (Mindez ellenőrizhető az országgyűlés honlapján, az egyes képviselők adatainál, vagyonbevallásánál.) Nincs lelkiismeretfurdalásuk, uraim-hölgyeim? Vagy Önök - "megérdemlik"? A borsodi, szabolcsi, jászsági, kunsági szegényember meg - "így járt"?

Íme, a Szociális Nemzeti Párt programja a képviselői juttatásokra:

1. Egy parlamenti képviselő összes felvehető jövedelme maximum a MINDENKORI MINIMÁLBÉR háromszorosa lehet.
2. A parlamenti képviselőknek járó lakhatási pótlékot eltöröljük.
3. Az utazási pótlék legfeljebb kilométerenként 10 Ft, illetve egy darab helyi Volán és egy darab MÁV bérlet, a képviselő lakóhelye és a parlament között. Ezzel pedig máris túlfizetve vannak a magyar lakosság nagy többségéhez képest, kinek nincs ilyen járandósága!
3. Ezen felül mindenféle költségtérítést eltörlünk.
4. A miniszterek és államtitkárok kivételével eltöröljük az állami gépkocsik ingyenes használatát.
5. A bizottsági munkáért járó külön-illetményt eltöröljük.

Aki pedig ezek után is vállalja, hogy parlamenti képviselő lesz... na, éppen rájuk van szüksége e hazának!!!
Mert nem pénzért, extra jövedelemért kell dolgozni, hanem a nemzetért! A dolgozó milliókért! 

A mi szemünk előtt a "legnagyobb magyar" - Széchenyi gróf példája lebeg, ki saját jövedelmét adta e honnak jólétének, jövőjének előmozdításáért! 

EZÉRT MI VÁLLALJUK EZEKET A FELTÉTELEKET!
S VÁLLALJA E FELTÉTELEKET MINDENKI, AKI MUNKÁNKBAN RÉSZT KÍVÁN VENNI!

Ön pedig, kedves szavazópolgár döntse el, kik méltók valójában arra, hogy Önt a haza házában méltón képviselhessék! 


- A Szociális Nemzeti Párt elnöksége - 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése