2011. június 26., vasárnap

Közlemény a kínai államfő látogatásáról

Ven Csia-pao kínai kormányfő magyarországi látogatása kapcsán az alábbi nyilatkozatot tesszük közzé:

------------------------------------------------------------------------------

A Szociális Nemzeti Párt először is üdvözli a hazánkba látogató Ven  Csia-Pao kínai kormányfőt. Népeink ősi kapcsolata a Kínát gyarmatosító angol birodalmi politika előtti állapotig, egészen szkíta-hun őseinkig nyúlik vissza. Tiszteljük és becsüljük Kínát ősi múltja, kultúrája és civilizációja miatt, s őszinte csodálatunkat vívta ki a kínai gazdasági csoda, mely minden országnak, így hazánknak is bebizonyítja, hogy az állam nem minden esetben a legrosszabb gazda. Mi megtapasztaltuk, saját kárunkon, hogy bizony léteznek rosszabb gazdák is.

A Szociális Nemzeti Párt azonban a látogatás bejelentett eredményeit látván, értetlenségét fejezi ki a magyar kormány kommunikációjával kapcsolatban. Hiszen talán még egy hét sem telt el azóta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a magyar nemzet legádázabb ellenségének nevezte az államadósságot, s kijelentette, hogy a Fidesz (Kdnp-Lungo Drom) kormány mindent megtesz annak mérsékléséért. 

Ez a furcsa pálfordulás már csak azért is érthetetlen és követhetetlen a számunkra, mert nincs még egy hónapja, amikor majdhogynem hozsannát zengett a miniszterelnök úr, amikor egy tőzsdei magáncégnek (MOL) zsebébe több mint 500 milliárd forint értékű részvénypakettet tettek - a magyar államadósság terhére. Akkor a kommunikáció fő iránya a reprivatizáció volt, holott nyilvánvaló, hogy ez a bizonyos részvénypakett nemsokára állami kézből bizonyos, jól értesült körök cégeinek tulajdonába fog átmenni. A cehhet természetesen a magyar nép állja. 

Tegnap pedig arról értesültünk a sajtóhírekből, hogy Orbán Viktor szerint "új szövetséget" kötöttünk Kínával, melynek tartalma egy 300 milliárd forint (!) értékű hitelcsomag, illetve, hogy a magyar államkötvényekből (ami szintén hitel) Kína nagyobb mennyiségben fog vásárolni.
Kína olyan nagyhatalom, amely tudja, mit miért tesz, így tisztában van azzal is, hogy minden hitelnek ára van. Ezzel a magyar miniszterelnöknek is tisztában kell lennie. Reméljük, hogy ennek a hitelnek nem tömeges kínai bevándorlás, "csak" gazdasági függés lesz az ára. Jó lenne, ha Magyarország népe is tudomást szerezhetne a háttéralkuk eredményéről. Sajnos, egyre inkább úgy tűnik, hogy hiába a magyar népen elkövetett megszorító  csomagok erőszaka, Magyarország mindennek ellenére sem tudta megőrizni gazdasági függetlenségét Nem a kínai hitellel van problémánk, mert azt egy fokkal előnyösebbnek tartjuk más, agresszívabb tőkékkel szemben. A probléma forrása maga a hitel.

Mi, a Szociális Nemzeti Párt elnöksége, hiszünk Magyarország önfenntartó erejében. Hiszünk abban, hogy amennyiben nem máról holnapra, nem sokkterápia-szerűen, hanem egy bizonyos idő elteltével vezetnénk ki hazánkat az Európai Unióból, annak kevesebb hátránya és jóval több gazdasági előnye lenne.

Erre kell törekedni, és természetesen, konzekvens politikára: nem szerencsés, ha a magyar állam (gyakorlati) vezetője hétről hétre egymásnak homlokegyenesen ellentmondó ötletbörzével kápráztatja el a hazai közvéleményt -és a nemzetközi sajtót - ekkor ugyanis felmerül annak a gyanúja, hogy a miniszterelnök úr vagy folyékonyan hazudik, vagy gerincproblémái adódtak, netán pillanatnyi elmezavarai miatt gondozói gyámság alá szorul. 

Sajnos, Magyarország ma már nyilvánvalóan gyarmati sorba süllyedt: hitelekért könyörgünk, hogy abból fizethessük adósságainkat. Hasonlítunk a valaha szebb napokat megélt szerencsejátékosra, aki csak dobálja be a pénzt a sarki kocsmában lévő "nyerőgépbe", míg  teljesen le nem züllik, el nem hanyagolja magát. Magyarország ma ugyanígy elhanyagolja saját nemzeti ön-képét, mikor a világ összes népéhez hitelért könyörög.

A megoldás persze egyszerű lenne, mint az egyszeregy: nemzeti munka és nem pedig külföldi hitel-alapú társadalmat kell építeni. Ehhez azonban gyökeres szemléletmódváltásra van szükség, a nemzeti önazonosságunkból fakadó szolidaritásunk megerősítésére, szociális közteherviselésre. És mindenekelőtt egy hiteles, magyar nemzeti kormányra, mert a jelenlegi, állítsa bárhogy is magáról, sajnos, nem az.



-A Szociális Nemzeti Párt elnöksége -


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése