2011. augusztus 16., kedd

A matolcsyzmus halála

Ma a Központi Statisztikai Hivatal jelentése nyilvánosságra hozta a soros negyedévi GDP adatot, mely 1,5%-os: gyakorlatilag stagnálás, majdhogynem recessziós adat. Ha eltekintünk attól, hogy a GDP helyett egy nemzeti kormányzatnak a Nettó hazai termék (NDP) mutatószámmal kellene a hazai gazdaság teljesítményét vizsgálnia, ugyanis az egy nemzetgazdaság, az egy év alatt létrehozott nettó hazai termékének növekedését mutatja meg. Mindezen adatokból kitetszik: a Matolcsyzmus megbukott. A Matolcsy-féle doktrína lényege ugyanis, hogy a gazdagoknak juttatott SZJA kedvezmények élénkíteni fogják a beruházásokat, a HAZAI ipart, kereskedelmet. Nos, kijelenthetjük. ez a teória nem jött be, és ennek további erőltetése NEMZETELLENES!

Hogyan is élénkíthették volna a szegényektől a gazdagabbak felé áramló SZJA-jövedelmek (!) a beruházásokat, hiszen a felső középosztálynak és a felső tízezernek már megvan mindene, s a kormánytól kapott pluszpénzből nem beruházásokat, új munkahelyeket teremtettek, hanem elköltötték külföldi luxusutakon, más országok gazdaságát erősítve ezzel. (Mint ahogy mi mindezt már megalakulásunk óta folyamatosan jelezzük.)

Egy nemzeti Szja-politika a szegényeknek, a dolgozó munkástömegeknek és a középrétegeknek juttatna többet, hogy azok természetes fogyasztás növekedésükkel élénkítsék a hazai kereskedelmet (ezáltal részben a hazai élelmiszer-feldolgozóipart és mezőgazdaságot is), az építőipart (lakásfelújítások!), bútoripart, vendéglátást, ruházati ipart. Különösen erős lenne a hatás, ha elkezdődne egy kampány ezzel egyidejűleg a hazai ipar termékeinek védelmében...

A Matcsolcsyzmus és ezáltal az orbánizmus is megbukott: a Fidesz erőltette ugyanis az "igazságos" adórendszert, amely csak a gazdagoknak kedvez, ők erőltetik a munkásnyomorító elképzeléseket... Ezt sem megbocsátani, sem elfelejteni nem tudjuk!!!

Most, hogy a nyilvánosságra került GDP adatok korántsam a várakozásoknak (és számításaiknak!) megfelelőek, a kormánynak hamarosan korrigálnia kell a költségvetést, de mivel az SZJA elképzeléseikből jottányit sem fognak engedni, csak a megszorítások útján teljesíthetik a hiánycélt.

Ez robbanásveszélyes állapot!!!

A Szociális Nemzeti Egységpárt A DOLGOZÓ MAGYAR TÖBBSÉG OLDALÁN áll, elutasítjuk a jelenlegi SZJA szabályozást, de valljuk, hogy tartós gazdaságnövekedést hosszabb távon csak a javak értelmes újraelosztása, a középosztály és a  munkásosztály anyagi megerősítése és a szupergazdagok vagyonadója, elszámoltatása hozhat.


- Szociális Nemzeti Egységpárt elnöksége

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése