2011. május 29., vasárnap

Legyen vége a kormány szociális ámokfutásának!

Mi, a Szociális Nemzeti Párt ügyvezető elnöksége, követeljük, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt,  a Kereszténydemokrata Néppárt és Lungo Drom alkotta kormánykoalíció, élén Orbán Viktorral, fejezze be a kormányra kerülése óta folytatott szociális ámokfutását! 

Egy éve, mikor kormányra kerültek, az emberek komoly reményüket látták beteljesülni: a társadalom nagy többsége úgy látta, a Fidesz képes lesz felülemelkedni mind egykori önmagán, mind politikai vetélytársain, s a társadalom számára felemelkedést, gazdasági prosperitást, belső társadalmi békét hozhat. A Fidesz több komoly ígéretet tett a választások során, mára azonban minderről megfeledkeztek. Még több volt azonban a ki nem mondott, sejtető gondolat, ezt várván a lakosság a csodavárás óvatos álláspontjára helyezkedett. Annál nagyobb kudarc volt nemzetünk számára, hogy a Fidesz, kétharmados politikai fölényhez jutva, nem képes semmiféle önkorlátozásra, semmilyen józan belátásra, s döntéseit kizárólag egy dolog motiválja: a párt-csordaszellem. Párt-szemüvegen azonban nem lehet nézni a valóságot, mert az óhatatlan torzuláshoz vezet, mindig és minden szervezetben a kritikai szellem teljes hiányához, vezérkultuszhoz. Az elmúlt egy év miatt azonban bebizonyította: Orbán "király" meztelen!

Tagadhatatlan, hogy a Fidesz-Kdnp-Lungo Drom koalíció számos, komoly eredményt ért el egy év alatt, ezek pedig a következők:  a társadalmi béke felrúgása, buta, ál-nemzeti liberál-magyarkodás, rendkívüli családtámogatás gazdagoknak és kiváltságosoknak, tőzsdei magáncégek megsegítése az államadósság terhére. Az ellen az államadósság ellen, mely ellen média-szájkaratét folytat, s melynek költségeit nem az államadósságot okozó politikusokkal (és szerviens köreikkel!) hanem ismételten a lakossággal fizetettné meg, hasonlóan az elmúlt húsz év megbukott kormányaihoz.  

EBBŐL ELÉG!

A Fidesz-Kdnp-Lungo Drom kormány (tömörítve: Fidesz) az elmúlt egy év alatt olyan fiskális-pénzügyi terrort vezetett be, melyet látva Bokros Lajos is elismerően nyalná meg a szája szélét. Azt állítják, nem nevezhető "megszorításnak" mindaz, ha elvonják a családi pótlékot, ha ötvenéves, korábban már nyugdíjba ment embereket a munkaerőpiacra löknek, ha milliárdokat elvonnak a gyógyszerkasszából, ha befagyasztják a béreket a közszférában, ha iskolákat zárnak be vagy vonnak össze, ha az önkormányzatokat alulfinanszírozzák, ha az egészségügyi rezidens-doktorok bérét képtelenek rendezni. Van pénz viszont, közel 500 milliárd (!) egy tőzsdei magáncég megsegítésére, s az sem számít, ha mindezért meg kell rángatni közben az orosz medve bajszát. Ügyes!

Ez a kormány is felfedezte a média-kommunikációt. Zajlik a társadalmi figyelemelterelés, ál-konzultációkra kidobott milliárdok temérdek állnak rendelkezésre. Érdekesen, de ellentmondásosan zajlik a fideszes kultúrharc: teret neveztek el a valóban nagyszerű Wass Albertről - de mindeközben Elvis Presleyről is. Közben a Nemzeti Színház beteg, frusztrált, magyargyűlölő vezetője még mindig a helyén van. Miért is?

Van elszámoltatás is, sajnos azonban csak a politikai térfél egyik oldalára vonatkoznak ezek a vizsgálatok, a cseppet sem pártos ügyészség ugyanis mélyen hallgat Pintér belügyminiszter úr cégeinek - egyes sajtóhírek szerint - pályáztatás nélkül odaítélt milliárdokról, az Orbán-család fogorvosának utalt milliárdról, a luxusautók vásárlásáról. Kérdezhetnénk, hogy vajon miért, de nem akarunk ál-naívak lenni.

Az Orbán-kormány harcba kezdett, komoly szellemi harcba: harc indult a józan ész, és a dolgozó magyar többség ellen. A falvakat nyomorító szociális katasztrófát látván, mikor is a szegénytől lopnak a még szegényebbek, s eközben néhol szabályszerű magyarellenes terror alatt vannak tartva idős emberek, hét mesterlövész-féle szabadcsapatok szerveződnek, szeretett kormányunk azonban nem a rendcsinálás és a magyar többség érdekében lép fel, hanem a bűnözők, a gengszterek védelmében. Ez már nem lehet egyszerű baklövés, ennek tudatos politikai oka van! Hogy külpolitikai nyomásgyakorlás történt-e, vagy csak a Fidesz-kormány kedveli a Monthy Python társulat abszurd remekműveit, azt sajnos nem lehet tudni.  Mindenesetre bizarr, hogy azóta megjelent a kis faluban az Usa nagykövete, hogy megvizsgálja a "kisebbség ellen elkövetett atrocitásokat". Bizarr, nonszens, beteges és abszurd - de sajnos, ez a mai magyar valóság. A Szociális Nemzeti Párt egyedüliként kérdezi a kormánytól, vajon nem akarja-e bekéretni a minisztériumba az Usa-nagykövetet, amiért az példátlan módon avatkozott be a magyar belpolitikai életbe?

De kérdeznénk mást is, többek között azt, hogy miért a magyar többség, a dolgozó munkás és alkalmazotti réteg amúgy is szerény béréből kívánja megvalósítani a gazdagok további gyarapodását, a családtámogatás hazug és sunyi jelszava mögé bújva? A munkások érdekeit erősen sértő intézkedésekbe illik, hogy a kormány megszüntetni készül az Országos Érdekegyeztető Tanácsot. Félő, hogy ezen célok mögött a minimálbér-eltörlésének neo-liberális, vadkapitalista szándéka húzódik meg! 

Követeljük és felszólítjuk Orbán Viktort és kormányát, hagyja abba, fejezze be a dolgozók, alkalmazottak életének nyomorítását, életkörülményeinek további szándékos rontását! Egy kétharmados politikai erőnek a magyar többséget, a magyar dolgozó népet kell szolgálnia, nem tőkések egy meghatározott csoportjának kisebbségét. A mindenkori magyar kormánynak, a gazdasági kilábalást a nép életszínvonalának emelésével, és nem csökkentésével kell végrehajtania - az egyetlen út, ha mostantól kezdve az eddigi kiváltságos vállalkozói réteget, és a milliárdos vagyonokat felhalmozó politikai szervienseket adóztatja meg, nem pedig a dolgozó többséget. 

És még valami: véget kell vetni a Mutyi-Magyarországnak. Azaz: ideje lenne, ha az államadósság fenyegetését szajkózó politikai csürhe is abbahagyná már a lopást, a köztulajdon illegális magánosítását. A Szociális Nemzeti Párt fiatal párt a politikai porondon, mégis világosan látja, hogy ideje lenne már a politikai korrupciót is halálbüntetéssel és teljes vagyonelkobzással  sújtani!  


Legyen rend, jólét és társadalmi munkabéke! 

A Fidesz-Lungo Drom kormány fejezze be népámító hazug propagandáját, kezdjen dolgozni végre a nép, a magyar többség nevében, szüntesse meg a fiskális terrort, kormányozzon végre a nemzet nevében, vagy mondjon le. Távozzon angolosan, ha már magyarul, magyarokat kormányozni nem tud. 



- A Szociális Nemzeti Párt ideiglenes elnöksége -
szocialisnemzetipart@gmail.com


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése